drobenkový koláč

  • Kategorie:
  • Vloženo: 19.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 25 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g jablek
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 100 g hnědého cukru
  • 3 g mleté skořice
  • 2 g muškátového oříšku
  • 150 g másla
  • 125 g vlašských ořechů
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 2,5 g mletého zázvoru
  • 2,5 g mleté skořice
  • 30 ml citronové šťávy

Postup přípravy

Krok č.1

Do větší mísy dáme mouku, hnědý cukr, ovesné vločky a koření. Přidáme pokrájené máslo a vypracujeme směs do podoby drobenky. Přidáme nasekané vlašské ořechy a necháme směs odpočinout.

Krok č.2

V malé misce smícháme jednu polévkovou lžíci cukru, skořici a zázvor.

Krok č.3

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Pokládáme je do nádoby pomalého hrnce v několika vrstvách a každou vrstvu posypeme cukrem a směsí koření.

Krok č.4

Smícháme moučkový cukr, kukuřičný škrob a šťávu z citronu. Směs nalijeme na horní vrstvu jablek a přidáme drobenkovou směs. Vaříme.

Krok č.5

Po dokončení vaření částečně odkryjeme poklici a necháme drobenkovou vrstvu asi 20 minut utuhnout.

Krok č.6

Podáváme s vanilkovou zmrzlinou nebo pudinkovým krémem.

 

Průměrné hodnocení

(6.5 / 5)

Vložte hodnocení

134 lidí již hlasovalo

608

banner