vepřové rolky se zelím

recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 plátky vepřového masa
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 200 g kysaného zelí
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 litr vepřového vývaru
  • hladká mouka
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každé maso dáme plátek slaniny a na ní rozprostřeme kysané zelí. Maso srolujeme a zajistíme potravinářským provázkem.

Krok č.2

Rolky lehce obalíme v hladké mouce a na rozpálené pánvi se sádlem zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.

Krok č.3

Orestované rolky dáme do nádoby pomalého hrnce, podlijeme vývarem a vaříme.

Krok č.4

Po uvaření vyndáme rolky z pomalého hrnce, výpek zahustíme, dochutíme solí / pepřem a ještě několik minut provaříme.

Krok č.5

Rolky podáváme přelité výpekem z pomalého hrnce. Jako přílohu doporučujeme vařený brambor nebo rýži.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

40 lidí již hlasovalo

225

banner