kuře Kung Pao
- Kategorie: Drůbež
 - Vloženo: 10.01. 2019
 
- Čas přípravy : 25 min
 - Doba vaření : 3 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 2
 
Ingredience
- 600 g kuřecích stehenních řízků
 - 2 sušené červené chilli papričky
 - 100 g arašídů
 - 1 plátek čerstvého zázvoru
 - 1 stroužek česneku
 - 2 lžičky kukuřičné moučky
 - 1 bílek
 - 2 lžíce tmavé sójové omáčky
 - 1 lžička cukru
 - 1 lžička škrobu
 - 4 lžíce kuřecího vývaru
 - 1 lžíce sezamového oleje
 - sůl
 
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme je do misky, kam přidáme 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku kukuřičné moučky a bílek. Promícháme a necháme marinovat min. 30 minut.
Krok č.2
Marinovanou směs dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme sezamový olej a chilli papričky.
Krok č.3
Česnek nakrájený na plátky, zázvor a arašídy lehce orestujeme na rozpálené pánvi s olejem a přidáme k masu do pomalého hrnce. Promícháme a vaříme.
Krok č.4
30 minut před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce směs, kterou vytvoříme z 1 lžíce sójové omáčky, cukru, octa, 1 lžičky kukuřičné moučky, vývaru a sezamového oleje. Osolíme a promícháme.
Krok č.5
Po uvaření podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Průměrné hodnocení
(4.1 / 5)
681 lidí již hlasovalo
6935


                    














