kuře Kung Pao
- Kategorie: Drůbež
- Vloženo: 10.01. 2019
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 3 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 600 g kuřecích stehenních řízků
- 2 sušené červené chilli papričky
- 100 g arašídů
- 1 plátek čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky kukuřičné moučky
- 1 bílek
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička škrobu
- 4 lžíce kuřecího vývaru
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme je do misky, kam přidáme 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku kukuřičné moučky a bílek. Promícháme a necháme marinovat min. 30 minut.
Krok č.2
Marinovanou směs dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme sezamový olej a chilli papričky.
Krok č.3
Česnek nakrájený na plátky, zázvor a arašídy lehce orestujeme na rozpálené pánvi s olejem a přidáme k masu do pomalého hrnce. Promícháme a vaříme.
Krok č.4
30 minut před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce směs, kterou vytvoříme z 1 lžíce sójové omáčky, cukru, octa, 1 lžičky kukuřičné moučky, vývaru a sezamového oleje. Osolíme a promícháme.
Krok č.5
Po uvaření podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.
Průměrné hodnocení
(4.5 / 5)
497 lidí již hlasovalo
5703