kuře Kung Pao

  • Kategorie:
  • Vloženo: 10.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 25 min
  • Doba vaření : 3 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 2 sušené červené chilli papričky
  • 100 g arašídů
  • 1 plátek čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky kukuřičné moučky
  • 1 bílek
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička škrobu
  • 4 lžíce kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • sůl

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na menší kousky a dáme je do misky, kam přidáme 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku kukuřičné moučky a bílek. Promícháme a necháme marinovat min. 30 minut.

Krok č.2

Marinovanou směs dáme do nádoby pomalého hrnce, přidáme sezamový olej a chilli papričky.

Krok č.3

Česnek nakrájený na plátky, zázvor a arašídy lehce orestujeme na rozpálené pánvi s olejem a přidáme k masu do pomalého hrnce. Promícháme a vaříme.

Krok č.4

30 minut před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce směs, kterou vytvoříme z 1 lžíce sójové omáčky, cukru, octa, 1 lžičky kukuřičné moučky, vývaru a sezamového oleje. Osolíme a promícháme.

Krok č.5

Po uvaření podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

 

Průměrné hodnocení

(9.5 / 5)

Vložte hodnocení

121 lidí již hlasovalo

868

banner