vepřová žebra sladkokyselá

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 1 kyselé jablko
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • 2 lžíce melasy
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička octu
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky bílého pepře
  • 1 lžíce hrubozrnné soli

Postup přípravy

Krok č.1

V nádobě pomalého hrnce smícháme mletou uzenou papriku, chilli, pepř, melasu, kečup, javorový sirup, sůl, rozmačkaný česnek, jemně nastrouhané jablko, ocet a sůl. Důkladně promícháme.

Krok č.2

Žebra nakrájíme na kusy. Přidáme je do pomalého hrnce s tím, že každý kus „obalíme“ ve směsi, která je v hrnci. Vaříme.

Krok č.3

Po uvaření vyndáme žebra a omáčku necháme provařit, aby zhoustla. Poté vrátíme žebra do hrnce a necháme je prohřát.

Krok č.4

Žebra podáváme přelité omáčkou z pomalého hrnce, nejlépe s čerstvým chlebem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

572 lidí již hlasovalo

4369

banner