jelení guláš

  • Kategorie:
  • Vloženo: 20.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g jeleního masa
  • 400 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 3 kuličky černého pepře
  • 1 kulička nového koření
  • 1/4 lžičky kmínu
  • sůl

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli a česnek oloupeme - nakrájíme na drobné kostičky.

Krok č.2

Na rozpálené pánvi rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli do zlatohněda. Osolíme a přidáme maso, které necháme zatáhnout. Vše přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.3

Přidáme ostatní ingredience, zalijeme červeným vínem a přidáme vývar. Zamícháme a vaříme.

Krok č.4

Po uvaření z pomalého hrnce vyndáme maso, odstraníme kuličky pepře a nového koření. Rozmixujeme ponorným mixérem a pokud je omáčka řídká, tak ji zahustíme - nastrouháním kůrky tvrdého chleba.

Krok č.5

Vrátíme maso do pomalého hrnce a necháme ještě cca 10 min provařit.

Krok č.6

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(3.8 / 5)

Vložte hodnocení

468 lidí již hlasovalo

7033

banner