kuře na pivu
- Kategorie: Drůbež
 - Vloženo: 27.11. 2018
 
- Čas přípravy : 15 min
 - Doba vaření : 4 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 2
 
Ingredience
- 1 kuře bez drobů
 - 500 g brambor
 - 1 cerel
 - 1 petržel
 - 2 cibule
 - 2 mrkve
 - 0,5 l černého piva
 - koření dle chuti ( tymián, rozmarýn, atd. )
 
Postup přípravy
Krok č.1
Na dno nádoby pomalého hrnce položíme nakrájené syrové brambory a nakrájenou kořenovou zeleninu na drobné kostky. Na to položíme celé omyté kuře.
Krok č.2
Osolíme, okořeníme a zalijeme černým pivem.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme kuře z pomalého hrnce a dáme na cca 15 min. do rozpálené trouby pod gril, k získání krásné zlatavé krusty.
Krok č.4
Z nádoby pomalého hrnce vylijeme pivo a brambory se zeleninou rozmixujeme. Získáme tak pyré, které budeme podávat společně s kuřetem.
Průměrné hodnocení
(3.6 / 5)
685 lidí již hlasovalo
4460


                    














