okoun dle Petra
- Kategorie: Ryby
- Vloženo: 27.11. 2018
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 1,5 hod
- Počet porcí : 2
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 500 g okoun
- 100 g másla
- 2 cibule
- 1 citron
- kari
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Krok č.1
Nádobu pomalého hrnce vymažeme máslem, vložíme okouna a opepříme. Vždy dbáme na to, aby ryba, kterou dáváme do pomalého hrnce, byla suchá.
Krok č.2
Na okouna nastrouháme kůru z citronu a posypeme měsíčky cibule, které musí být nakrájeny co nejjemněji.
Krok č.3
Hotového okouna osolíme a pokapeme šťávou z citronu. Před podáváním na něj dáme slabý plátek másla a podlijeme trochou výpeku.
Krok č.4
Jako přílohu můžeme zvolit opečený brambor nebo pečivo.
Průměrné hodnocení
(2.7 / 5)
404 lidí již hlasovalo
2876