znojemská omáčka

  • Kategorie:
  • Vloženo: 01.01. 2019
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 600 g hovězího masa - zadní
  • 100 g uzeného špeku
  • 2 středně velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 4 ks kyselé okurky – znojemské
  • 2 lžíce láku z okurek
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 500 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným špekem, který jsme nakrájeli na drobné hranolky. Pro lepší práci se špekem je dobré nakrájet ho na hranolky a na několik minut nakrájené hranolky dát do mrazničky.

Krok č.2

Prošpikované maso osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem maso zprudka ze všech stran orestujeme dohněda - vyndáme z pánve a odložíme stranou.

Krok č.3

Ve výpeku na pánvi orestujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme cca 1 lžíci jemně nakrájeného špeku, zaprášíme moukou a ještě chvilku restujeme. Přidáme hořčici, podlijeme trochou vývaru a dobře promícháme. Celý obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.4

Do pomalého hrnce přidáme orestované maso, podlijeme zbytkem vývaru, přidáme 2 lžíce láku z okurek a vaříme.

Krok č.5

Po uvaření maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Do omáčky v pomalém hrnci přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, které jsme před tím krátce orestovali na pánvi společně s cca 1 lžící na kostičky drobně nakrájeného uzeného špeku. Necháme krátce provařit a přidáme plátky masa, aby se prohřály. Dle potřeby osolíme a můžeme zjemnit kouskem čerstvého másla.

Krok č.6

Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík. Trochu orestovaných okurek se slaninou můžeme nechat stranou a omáčku s masem jimi posypat.

 

Průměrné hodnocení

(2.7 / 5)

Vložte hodnocení

276 lidí již hlasovalo

2366

banner