bůček po italsku

recept
  • Čas přípravy : 10 min
  • Doba vaření : 4 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 1 kg bůčku s kostí
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 plechovka nakládaných rajčat
  • 1 lžička kmínu
  • bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Bůček řádné osolíme a opepříme. Na dno nádoby pomalého hrnce, kterou jsme vystříkali olivovým olejem, nakrájíme na kolečka cibuli, na plátky česnek, přidáme rajčata a bazalku. Přidáme maso, které posypeme kmínem a vaříme.

Krok č.2

Po uvaření dáme bůček do rozpálené trouby na 180 st. a pečeme cca 20 min. k získání křupavé kůžičky. Před podáváním přelijeme výpekem z pomalého hrnce.

Krok č.3

Jako přílohu doporučujeme opečené brambory.

 

Průměrné hodnocení

(3.5 / 5)

Vložte hodnocení

104 lidí již hlasovalo

766

banner