hovězí líčka

  • Kategorie:
  • Vloženo: 04.02. 2019
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 hovězí líčka
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 50 g celeru
  • 100 g mrkev
  • 50 g petržele
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 větvička rozmarýnu
  • olej, máslo
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Na rozpálené pánvi s olivovým olejem krátce orestujeme hovězí líčka, která před tím osolíme a opepříme. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Ve výpeku na pánvi lehce orestujeme celer, mrkev a cibuli, které jsme nakrájeli na drobné kostičky. Celý obsah pánve přendáme do pomalého hrnce.

Krok č.3

Přidáme pokrájenou petržel, bobkový list, rajčatový protlak, červené víno, koření, podlijeme vývarem a vaříme.

Krok č.4

Po uvaření vyndáme maso z hrnce, dále vyndáme bobkový list a rozmarýn. Přidáme lžíci másla a omáčku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme do pomalého hrnce a necháme prohřát.

Krok č.5

Hovězí líčka podáváme s bramborovou kaší, přelité omáčkou z pomalého hrnce. Jako přílohu můžeme podávat orestovanou zeleninou.

 

Průměrné hodnocení

(2.7 / 5)

Vložte hodnocení

455 lidí již hlasovalo

4529

banner