hovězí líčka
- Kategorie: Hovězí
 - Vloženo: 04.02. 2019
 
- Čas přípravy : 20 min
 - Doba vaření : 6 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 1
 
Ingredience
- 4 hovězí líčka
 - 400 ml hovězího vývaru
 - 200 ml suchého červeného vína
 - 2 lžíce rajčatového protlaku
 - 50 g celeru
 - 100 g mrkev
 - 50 g petržele
 - 1 cibule
 - 1 bobkový list
 - 1 lžička mletého nového koření
 - 1 větvička rozmarýnu
 - olej, máslo
 - sůl, pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
Na rozpálené pánvi s olivovým olejem krátce orestujeme hovězí líčka, která před tím osolíme a opepříme. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Ve výpeku na pánvi lehce orestujeme celer, mrkev a cibuli, které jsme nakrájeli na drobné kostičky. Celý obsah pánve přendáme do pomalého hrnce.
Krok č.3
Přidáme pokrájenou petržel, bobkový list, rajčatový protlak, červené víno, koření, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření vyndáme maso z hrnce, dále vyndáme bobkový list a rozmarýn. Přidáme lžíci másla a omáčku v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme do pomalého hrnce a necháme prohřát.
Krok č.5
Hovězí líčka podáváme s bramborovou kaší, přelité omáčkou z pomalého hrnce. Jako přílohu můžeme podávat orestovanou zeleninou.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
711 lidí již hlasovalo
5751


                    














