hovězí Stroganov

  • Kategorie:
  • Vloženo: 30.11. 2018
recept
  • Čas přípravy : 30 min
  • Doba vaření : 2,5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 800 g svíčkové
  • 200 g žampiónů
  • 100 g konzervovaných rajčat
  • 100 g másla
  • 500 ml zakysané smetany
  • 4 kyselé okurky
  • 4 šalotky
  • 100 ml koňaku
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 1 lžíce kaparů – posekaných
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na dlouhé tenké plátky a na rozpálené pánvi s máslem prudce opečeme.

Krok č.2

Maso přendáme do nádoby pomalého hrnce a ve výpeku na pánvi orestujeme šalotku a žampiony.

Krok č.3

Celý obsah pánve přendáme k masu do pomalého hrnce, přidáme konzervované rajčata, kyselou okurku nakrájenou na plátky, kapary a bobkové listy. Přidáme hořčici, osolíme a opepříme. Zalijeme koňakem, částí zakysané smetany a necháme vařit.

Krok č.4

Asi 30 min. před dokončením vaření přidáme zbytek zakysané smetany. Podáváme s rýží.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

107 lidí již hlasovalo

553

banner