husa

  • Kategorie:
  • Vloženo: 11.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 8 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • husa
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • jablko
  • sůl

Postup přípravy

Krok č.1

Husu omyjeme a osušíme. Obvykle je tak velká, že se nám celá nevejde do pomalého hrnce. V tomto případě odřízneme stehna a prsa, která použijeme, zbytek můžeme využít např. k uvaření polévky.

Krok č.2

Husu řádně osolíme a okmínujeme z obou stran.

Krok č.3

Jablko nakrájíme na čtvrtky (neloupeme) a vykrojíme jádřinec. Pokud máme husu celou, tak jablka dáme dovnitř, pokud ne, přidáme je k vaření.

Krok č.4

Husu nebo její části dáme do nádoby pomalého hrnce, podlijeme trochou vody a potřeme lžící medu.

Krok č.5

Po uvaření přendáme do trouby, rozpálené na 180 st., na cca 30 minut, k získání zlatavé křupavé kůrky. Během opékání několikrát přelijeme výpekem.

Krok č.6

Podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím.

 

Průměrné hodnocení

(4.2 / 5)

Vložte hodnocení

180 lidí již hlasovalo

900

banner