játra na majoránce

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 2 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jablko
  • 200 ml smetany
  • 100 g másla
  • 250 ml smetany
  • 2 snítky majoránky
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Játra osušíme, rozkrájíme na menší kousky a opepříme. Na pánvi s olejem a kouskem másla játra lehce orestujeme a přendáme je do nádoby pomalého hrnce. Na výpeku v pánvi dále orestujeme nakrájenou cibulku s česnekem – podlijeme vínem.

Krok č.2

Obsah pánve přidáme k játrům do pomalého hrnce a podlijeme smetanou. Přidáme majoránku, osolíme a opepříme.

Krok č.3

Asi 20 min. před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce nakrájené jablko na plátky a jarní cibulku.

Krok č.4

Jako přílohu doporučujeme rýži.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

113 lidí již hlasovalo

552

banner