jehněčí kolínko na sušeném ovoci

  • Kategorie:
  • Vloženo: 02.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 zadní jehněčí kolínka
  • 50 g sušených švestek
  • 20 g sušených meruněk
  • 20 g sušených třešní
  • 15 g rozinek
  • 4 šalotky
  • 1 větvička tymiánu
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2 dcl červeného vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Jehněčí kolínka osušíme, osolíme a opepříme.

Krok č.2

Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky a dáme do nádoby pomalého hrnce. Na ně položíme jehněčí kolínka a přidáme ostatní ingredience.

Krok č.3

Po uvaření přendáme kolénka do rozpálené trouby na 180 st. a pečeme cca 20 min.

Krok č.4

Před podáváním přelijeme kolínko výpekem z pomalého hrnce a jako přílohu můžeme zvolit opečený brambor nebo bramborovou kaši.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

64 lidí již hlasovalo

312

banner