maďarský perkelt

  • Kategorie:
  • Vloženo: 04.02. 2019
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 600 g předního hovězího masa
  • 1 ks párek
  • 2 ks cibule
  • 2 ks čerstvé zelené papriky
  • 4 ks rajčat
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce kečupu
  • 200 ml vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na stejně velké kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Přidáme párek nakrájený na kolečka, čerstvou papriku nakrájenou na nudličky, rajčata na osminky, jemně nakrájenou cibuli, drcený kmín, olej a 2 lžíce mouky. Podlijeme vývarem, přidáme 3 lžíce kečupu. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, důkladně zamícháme a vaříme.

Krok č.3

Perkelt na rozdíl od guláše ničím nezahušťujeme. Jako přílohu podáváme čerstvý chléb nebo těstoviny.

 

Průměrné hodnocení

(3.2 / 5)

Vložte hodnocení

89 lidí již hlasovalo

434

banner