plněné zelné listy

  • Kategorie:
  • Vloženo: 10.02. 2019
recept
  • Čas přípravy : 30 min
  • Doba vaření : 4 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 4 větší zelné listy
  • 200 g mletého kuřecího masa
  • 100 g slaniny
  • 50 g tvrdého sýra na strouhání
  • 1 vejce
  • 1 lžička škrobu
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 250 ml šlehačky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • chili, oregano, tymián
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Zelné listy spaříme horkou vodou a vnitřní silnou část seřízneme. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou slaninou, nastrouhaným sýrem a vejcem. Přidáme chili, oregáno, trochu tymiánu a osolíme. Vytvoříme směs.

Krok č.2

Na zelné listy dáme dostatečné množství vytvořené směsi a zabalíme. Závitky zajistíme potravinářským provázkem nebo párátky.

Krok č.3

Do nádoby pomalého hrnce dáme kuřecí vývar, přidáme škrob, sladkou papriku a zamícháme. Přidáme závitky – musí být téměř potopené. Pokud nejsou, vývar rozředíme vodou. Vaříme.

Krok č.4

Asi 1 hodinu před koncem vaření přidáme do hrnce šlehačku ( pokojové teploty ), do které jsme předem důkladně zamíchali hladkou mouku.

Krok č.5

Po uvaření vyndáme zelné listy z pomalého hrnce a omáčku dle potřeby zahustíme. Necháme ještě několik minut provařit.

Krok č.6

Zelné listy podáváme přelité omáčkou z pomalého hrnce a jako přílohu doporučujeme vařenou rýži.

 

Průměrné hodnocení

(7.4 / 5)

Vložte hodnocení

105 lidí již hlasovalo

605

banner