srdce na smetaně
- Kategorie: Vepřové
 - Vloženo: 03.02. 2019
 
- Čas přípravy : 15 min
 - Doba vaření : 4 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 2
 
Ingredience
- 600 g vepřových srdcí
 - 1 ks cibule
 - 2 kuličky nového koření
 - 5 kuliček černého pepře
 - 1 lžička drhnutého tymiánu
 - 250 ml smetana na šlehání - 31%
 - 500 ml vývaru
 - kořenová zelenina
 - ocet, cukr
 - sůl, pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
Vepřová srdce očistíme a dáme je společně s na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Přidáme nakrájenou cibuli, koření, podlijeme vývarem a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso z pomalého hrnce a nakrájíme ho na tenké nudličky. Do nádoby pomalého hrnce přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu, vyndáme kuličky koření a obsah rozšleháme ponorným mixérem. Poté do omáčky přidáme ocet a cukr dle chuti – výsledek by měl být sladko-kyselý. Omáčku osolíme a lehce opepříme, v případě nutnosti zahustíme.
Krok č.4
Do omáčky vrátíme nakrájené maso a ještě cca 15 minut provaříme.
Krok č.5
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.
Průměrné hodnocení
(3.2 / 5)
642 lidí již hlasovalo
4748


                    














