svíčková omáčka

recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 3 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 1 kg vepřového masa
  • 0,5 kg mrkve
  • 0,3 kg celeru
  • 0,2 kg petržele
  • 2 střední cibule
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 lžíce sádla
  • 1 citron
  • 0,25 l smetany na vaření
  • polotučné mléko
  • sůl

Postup přípravy

Krok č.1

Maso osušíme a na pánvi s trochou sádla lehce opečeme z obou stran ( necháme zatáhnout ).

Krok č.2

Kořenovou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo a osmahneme na pánvi „dozlatova“. Vložíme do nádoby pomalého hrnce, okořeníme a přidáme maso. Podlijeme horkou vodou a vaříme.

Krok č.3

Po uvaření z nádoby pomalého hrnce vyndáme maso a koření. K zelenině s vývarem, která zůstala v pomalém hrnci, přilijeme teplou smetanu a rozmixujeme ručním mixérem. Získáme tak omáčku, kterou necháme ještě několik minut provařit. Je-li příliš hustá, naředíme ji mlékem. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.

Krok č.4

Podáváme s houskovým knedlíkem, maso ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.

 

Průměrné hodnocení

(2.6 / 5)

Vložte hodnocení

330 lidí již hlasovalo

2113

banner