venkovský guláš
- Kategorie: Hovězí
 - Vloženo: 07.02. 2019
 
- Čas přípravy : 15 min
 - Doba vaření : 6 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 1
 
Ingredience
- 800 g předního libového hovězího masa
 - 150 g čerstvých žampionů
 - 2 ks cibule
 - 2 ks mrkve
 - 4 stroužky česneku
 - 1 lžička sladké papriky
 - 2 kuličky nového koření
 - 1 bobkový list
 - špetka majoránky
 - 1 lžíce oleje
 - 200 ml hovězího bujónu
 - kmín
 - sůl, pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 centimetry, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme – necháme zatáhnout. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Přidáme olej, papriku, celé žampiony, jemně nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mrkev nakrájenou na silná kolečka a všechno ostatní koření. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, dobře promícháme a vaříme.
Krok č.3
Po uvaření vyndáme maso, žampiony a mrkev z pomalého hrnce. Dále vyndáme koření a omáčku lehce rozmixujeme ponorným mixérem. V případě potřeby zahustíme a dochutíme. Maso, mrkev a žampiony vrátíme do hrnce a ještě několik minut provaříme.
Krok č.4
Guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Průměrné hodnocení
(3.6 / 5)
632 lidí již hlasovalo
3940


                    














