živáňský závitek

recept
  • Čas přípravy : 30 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kýty
  • 4 plátky šunky
  • 1 menší mrkev
  • kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 vejce
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml vývaru
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Připravíme si směs : Šunku nakrájíme na malé kousky, mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a lehce orestujeme na rozpálené pánvi s olejem. Přidáme vajíčko a podusíme.

Krok č.2

Omyté a osušené vepřové plátky z obou stran lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Maso na okrajích nařízneme, potřeme ho připravenou směsí, přeložíme a zajistíme párátkem. Obalíme v mouce a na rozpálené pánvi se sádlem lehce orestujeme z obou stran.

Krok č.3

Do nádoby pomalého hrnce dáme kečup a vývar. Důkladně promícháme a přidáme orestované maso. Vaříme.

Krok č.4

Závitky podáváme přelité výpek z pomalého hrnce a jako přílohu doporučujeme rýži nebo hranolky.

 

Průměrné hodnocení

(3.3 / 5)

Vložte hodnocení

86 lidí již hlasovalo

408

banner