čočka s masem
- Kategorie: Ostatní
 - Vloženo: 06.12. 2018
 
- Čas přípravy : 25 min
 - Doba vaření : 6 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 1
 
Ingredience
- 500 gramů čočky
 - maso s kostí
 - 5 mrkví
 - 2 bobkové listy
 - jablečný ocet
 - olej na naložení masa
 - 3 stroužky česneku
 - čerstvý zázvor
 - sůl, pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
S přípravou vaření začneme den předem : čočku v misce zalijeme vodou a přidáme lžíci jablečného octa. V případě potřeby přilijeme trochu vody - čočka nabobtná a je nutné, aby byla pod vodou. Do druhé nádoby dáme maso (lze použít kuřecí stehna, celé kuře nebo jehněčí maso). Vždy to musí být maso s kostí.
Krok č.2
Maso osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Potřeme olejem a necháme marinovat.
Krok č.3
Druhý den čočku slejeme a propláchneme vodou. Přendáme do nádoby pomalého hrnce a přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, zamícháme, osolíme a opepříme. Na čočku položíme maso.
Krok č.4
Přidáme bobkový list a vodu tak, aby čočka byla ponořená. Maso necháme na povrchu.
Krok č.5
Po uvaření můžete servírovat např. s kyselým zelím.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
613 lidí již hlasovalo
3720


                    














