enchilada polévka

  • Kategorie:
  • Vloženo: 26.11. 2018
recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 40 g másla
  • 35 g hladké mouky
  • 120 ml kuřecího vývaru
  • 480 ml plnotučného mléka
  • 400 g fazolí ve slaném nálevu
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 300 g mražené kukuřice
  • 1 středně velká cibule - nakrájená najemno
  • 1 malá červená / zelená paprika - nakrájená na kostičky
  • 280 g omáčky na enchiladas
  • 2 kuřecí prsa
  • 100 g sýru, např. eidam
  • pepř

Postup přípravy

Krok č.1

V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a metličkou mícháme, přivedeme k varu a povaříme cca 1 minutu. Sundáme ze sporáku. Vmícháme kuřecí vývar a cca 100 ml mléka. Rozšleháme metličkou, abychom neměli žádné hrudky.

Krok č.2

Vrátíme na sporák a přivedeme k varu - mícháme dokud směs nezhoustne.

Krok č.3

V míse rozšleháme dohladka omáčku na enchiladas a kuřecí vývar. Přidáme zbylé mléko a opět metličkou rozšleháme.

Krok č.4

Všechny suroviny dáme do pomalého hrnce, promícháme a navrch položíme 2 kuřecí prsa. Přikryjeme a zapneme na 1. stupeň -  5 hod.

Krok č.5

Po uvaření vyndáme kuře, nakrájíme na kousky nebo roztrháme vidličkou a vmícháme zpět do polévky, kterou řádně promícháme.

Krok č.6

Podáváme s kysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

 

Průměrné hodnocení

(5.1 / 5)

Vložte hodnocení

130 lidí již hlasovalo

618

banner