panenka po anglicku

recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 2
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 200 g anglické slaniny - krájené
  • 1 ks cibule
  • 60 g másla
  • olivový olej
  • dijonská hořčice
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Panenku osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme olejem. Zabalíme ji do fólie a necháme přes noc odležet na chladném místě.

Krok č.2

Odleženou panenku obalíme plátky slaniny a dáme ji do nádoby pomalého hrnce. Na ní dáme několik plátků másla a podlijeme malým množstvím vody. Vaříme.

Krok č.3

Po uvaření přendáme panenku do rozpálené trouby na 180 st. C a pečeme několik minut k získání křupavé slaniny. Pečeme opravdu jen krátce, aby nedošlo k vysušení masa.

Krok č.4

Podáváme přelité výpekem z pomalého hrnce a jako přílohu doporučujeme šťouchané brambory.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

457 lidí již hlasovalo

8510

banner