paštika z králíka
- Kategorie: Ostatní
 - Vloženo: 09.12. 2018
 
- Čas přípravy : 15 min
 - Doba vaření : 8 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 1
 
Ingredience
- 500 g králičího masa
 - 100 g králičí játra
 - 200 g slaniny
 - 150 ml smetany
 - 2 cibule
 - 2 vejce
 - 2 lžíce strouhanky
 - 3 lžíce másla
 - 2 lžičky tymiánu
 - 2 lžičky majoránky
 - 2 stroužky česneku
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
Do nádoby pomalého hrnce dáme slaninu nakrájenou na kostičky a jemně nakrájenou cibuli.
Krok č.2
Přidáme králičí maso nakrájené na kostky, které osolíme a opepříme, nakrájená játra, prolisovaný česnek, rozšlehaná vajíčka, strouhanku, tymián a majoránkou. Podlijeme trochou vody a přidáme máslo. Vaříme.
Krok č.3
Asi 30 min před koncem vaření přidáme smetanu, která musí mít pokojovou teplotu. Pokud chcete mít paštiku tučnější, přidejte 1 lžíci sádla.
Krok č.4
Hotovou směs dohladka rozmixujeme a dáme do skleniček s uzávěrem. Pokud chceme zvýšit trvanlivost, tak skleničky s paštikou řádně uzavřeme a cca 30 min povaříme.
Krok č.5
Paštiku podáváme s pečivem.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
633 lidí již hlasovalo
3623


                    














