rizoto s mletým masem

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 4 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 250 g mleté vepřové maso
  • 1 ks cibule
  • 250 g zeleniny
  • 500 ml vývaru
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 lžíce sádla, máslo
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Na pánvi rozpustíme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvičce zpěníme. Přidáme mleté maso a lehce opečeme. Přendáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Opranou rýži na rozpuštěném másle lehce orestujeme, přidáme sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání ještě trochu restujeme.

Krok č.3

Orestovanou rýži přidáme do pomalého hrnce, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu. Vše řádně promícháme. Osolíme, opepříme a necháme vařit.

Krok č.4

Před podáváním můžeme na rizoto nastrouhat kvalitní tvrdý sýr.

 

Průměrné hodnocení

(3.9 / 5)

Vložte hodnocení

408 lidí již hlasovalo

4044

banner