segedínský guláš
- Kategorie: Vepřové
 - Vloženo: 02.01. 2019
 
- Čas přípravy : 20 min
 - Doba vaření : 6 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 1
 
Ingredience
- 800 g vepřové plece
 - 500 g kysaného zelí
 - 2 ks cibule
 - 250 ml smetany
 - 50 g mouky
 - 1 lžíce sladké papriky
 - 1/2 lžíce uzené papriky
 - 1 lžíce sádla
 - 1 lžička kmínu
 - 350 ml vývaru
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 2 ks bobkový list
 - sůl, pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme cibuli a přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky velké asi 2 x 2 cm. Osolíme, opepříme a necháme maso „zatáhnout“. Posypeme sladkou a uzenou paprikou. Zalijeme cca 200 ml vývarem a promícháme.
Krok č.2
Obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce. Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, bobkový list, pokmínujeme, zamícháme a vaříme.
Krok č.3
Asi hodinu před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru a smetanu. Vše promícháme a v případě potřeby zahustíme. Vyndáme bobkový list. Pokud máme raději sladší zelí, přidáme dle chuti moučkový cukr.
Krok č.4
Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík.
Průměrné hodnocení
(3.4 / 5)
730 lidí již hlasovalo
4258


                    














