tvarohová pěna
- Kategorie: Dezerty
- Vloženo: 04.12. 2018
- Čas přípravy : 25 min
- Doba vaření : 2,5 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 2
Ingredience
- 500 g měkkého tvarohu
- 50 g dětských piškotů
- 50 g mandlí
- 7 g vanilkového cukru
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce škrobové moučky
- 3 vejce
- 4 kompotované hrušky
- kompotované třešně
- 1 citron
- tuk
- sůl
Postup přípravy
Krok č.1
Piškoty rozdrtíme na jemný prášek a vysypeme s ním nádobu pomalého hrnce, kterou jsme před tím vymazali máslem.
Krok č.2
Hrušky oloupeme, nakrájíme je na slabší plátky a pokapeme citronem. Z tvarohu odstraníme přebytečnou vodu a třešně necháme odkapat.
Krok č.3
Z bílků, 1 lžíce cukru a soli ušleháme sníh. Žloutky, 50 g cukru a vanilkový cukr spojíme a ušleháme hustou hmotu. Přidáme škrobovou moučku (prosejeme) a přidáme citronovou kůru. Pak vmícháme tvaroh a ušlehaný sníh.
Krok č.4
Hmotu přendáme do nádoby pomalého hrnce, uhladíme povrch, na který dáme připravené hrušky a třešně.
Krok č.5
Po uvaření necháme trochu vychladnout a posypeme moučkovým cukrem a přidáme plátky mandlí.
Krok č.6
Podáváme teplé, nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.
Průměrné hodnocení
(3.0 / 5)
456 lidí již hlasovalo
3209