vepřové řízky po farmářsku
- Kategorie: Vepřové
- Vloženo: 27.11. 2018
- Čas přípravy : 15 min
- Doba vaření : 6 hod
- Počet porcí : 4
- Stupeň vaření : 1
Ingredience
- 4 vepřové řízky
- 4 brambory
- 2 cibule
- 350 ml smetany
- ½ lžíce soli, pepř
- 1 stroužek česneku
- ½ lžíce hořčice
- olivový olej
Postup přípravy
Krok č.1
Řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi s olejem, kam jsme přidali česnek nakrájený na slabé plátky, orestujeme dohněda - necháme zatáhnout.
Krok č.2
Na dno nádoby pomalého hrnce dáme brambory, které jsme nakrájeli na širší plátky, nahrubo nakrájenou cibuli a opečené řízky. Vaříme.
Krok č.3
Smícháme smetanu, která musí mít "pokojovou teplotu", se solí a hořčicí a cca 30 min. před koncem vaření přidáme do hrnce.
Krok č.4
Podáváme s opečeným bramborem, přelité výpekem z pomalého hrnce.
Průměrné hodnocení
(2.9 / 5)
505 lidí již hlasovalo
4018