vepřové řízky po farmářsku

recept
  • Čas přípravy : 15 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 vepřové řízky
  • 4 brambory
  • 2 cibule
  • 350 ml smetany
  • ½ lžíce soli, pepř
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžíce hořčice
  • olivový olej

Postup přípravy

Krok č.1

Řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi s olejem, kam jsme přidali česnek nakrájený na slabé plátky, orestujeme dohněda - necháme zatáhnout.

Krok č.2

Na dno nádoby pomalého hrnce dáme brambory, které jsme nakrájeli na širší plátky, nahrubo nakrájenou cibuli a opečené řízky. Vaříme.

Krok č.3

Smícháme smetanu, která musí mít "pokojovou teplotu", se solí a hořčicí a cca 30 min. před koncem vaření přidáme do hrnce.

Krok č.4

Podáváme s opečeným bramborem, přelité výpekem z pomalého hrnce.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

477 lidí již hlasovalo

3859

banner