vepřové se zelím

recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 7 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1 hlávka zelí
  • 3 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g vepřového sádla
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 ks nastrouhaná brambora
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Do nádoby pomalého hrnce nakrájíme cibuli na větší kostky a syrové zelí na proužky. Osolíme, okmínujeme a zamícháme.

Krok č.2

Vepřové maso potřeme rozmačkaným česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Maso dáme do pomalého hrnce na směs zelí s cibulí.

Krok č.3

Přidáme sádlo a podlijeme 1 dcl vody.

Krok č.4

Vaříme 6 hodin, poté maso vyndáme, zelí zahustíme nastrouhaným syrovým bramborem a vaříme ještě 1 hodinu.

Krok č.5

Maso nakrájíme, přidáme do pomalého hrnce a prohřejeme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(2.8 / 5)

Vložte hodnocení

377 lidí již hlasovalo

2542

banner