hovězí pečeně

  • Kategorie:
  • Vloženo: 27.11. 2018
recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 7 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 700 g hovězího
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1/2 menší máslové dýně
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 5 g čerstvého tymiánu

Postup přípravy

Krok č.1

Rozehřejte pánev na smažení, přidejte olej a maso nechte zatáhnout, až zhnědne.

Krok č.2

Zeleninu oloupejte, nakrájejte, z dýně nezapomeňte odstranit semínka a vložte do nádoby pomalého hrnce – aby se zelenina rovnoměrně provařila, tak by měla být nakrájená přibližně na stejné kousky.

Krok č.3

Opečené maso položte na zeleninu. Přilijte hovězí vývar, přidejte dva bobkové listy a tymián.

Krok č.4

Po uvaření vyjměte maso z pomalého hrnce a nakrájejte na středně silné plátky. Podávejte se šťouchanými bramborami a restovanou zeleninou.

 

Průměrné hodnocení

(2.7 / 5)

Vložte hodnocení

438 lidí již hlasovalo

2632

banner