hovězí po cikánsku
- Kategorie: Hovězí
 - Vloženo: 14.01. 2019
 
- Čas přípravy : 15 min
 - Doba vaření : 6 hod
 - Počet porcí : 4
 - Stupeň vaření : 1
 
Ingredience
- 4 plátky zadního hovězího masa
 - 100 g uzeného špeku
 - 1 ks žlutá paprika
 - 500 g rajčat
 - 2 stroužky česneku
 - 2 ks cibule
 - 3 lžíce ovesných vloček
 - 1 lžička sladké mleté papriky
 - sádlo
 - sůl, pepř
 
Postup přípravy
Krok č.1
Cibuli nakrájíme na jemno a na rozpálené pánvi se sádlem, společně s drobně nakrájeným špekem, orestujeme do zlatavé barvy. Celý obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Krok č.2
Dále na rozpálené pánvi zprudka orestujeme plátky masa, které před tím osolíme a opepříme.
Krok č.3
Do pomalého hrnce k orestované cibuli přidáme na proužky nakrájenou papriku, drcený česnek, mletou papriku, pokrájená rajčata, ovesné vločky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na závěr dáme do hrnce orestované maso, podlijeme trochou vody a vaříme.
Krok č.4
Po uvaření vyndáme maso a pokud vločky dostatečně nezahustily omáčku, přidáme dle potřeby tmavou jíšku a ještě několik minut provaříme.
Krok č.5
Podáváme s opečeným bramborem nebo vařenou rýží.
Průměrné hodnocení
(2.8 / 5)
620 lidí již hlasovalo
3886


                    














