osso buco

  • Kategorie:
  • Vloženo: 09.12. 2018
recept
  • Čas přípravy : 30 min
  • Doba vaření : 10 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 4 řízky z telecí nohy s kostí
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 60 ml bílého vína
  • 3 větší lžíce rajského protlaku
  • kůra z 1 citronu
  • 3 malé mrkve
  • 1 petrželka
  • 1/4 malé lžičky sušené majoránky
  • 1/8 malé lžičky sušeného pelyňku
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso obalíme v mouce, kterou jsme ochutili solí a pepřem a lehce osmažíme v pánvi na oleji.

Krok č.2

Všechny ingredience (mimo masa) dáme do nádoby pomalého hrnce (stroužek česneku rozetřeme, kůru z citronu nakrájíme na tenké proužky, mrkev nakrájíme na plátky) a promícháme.

Krok č.3

Na směs položíme maso a vaříme.

Krok č.4

Doporučená příloha: těstoviny

 

Průměrné hodnocení

(3.5 / 5)

Vložte hodnocení

469 lidí již hlasovalo

3544

banner