zabijačkový guláš

recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 5 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 2

Ingredience

  • 400 g vepřového masa
  • ( kýta, plecko nebo ramínko)
  • 200 g vepřových jater
  • 200 g vepřového srdce
  • 1 ks vepřové ledvinky
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • majoránka
  • 500 ml vývaru
  • kmín, sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Maso nakrájíme na stejně velké kostky a vnitřnosti nakrájíme také na kostky, ale o trochu menší než maso. Vše dáme do nádoby pomalého hrnce.

Krok č.2

Přidáme papriku, kmín, kuličky nového koření a pepře, rozmačkaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a mouku. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vaříme.

Krok č.3

Po uvaření z guláše odstraníme kuličky koření, v případě potřeby zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, dochutíme majoránkou a necháme ještě cca 10 minut provařit.

Krok č.4

Podáváme s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

 

Průměrné hodnocení

(2.9 / 5)

Vložte hodnocení

96 lidí již hlasovalo

495

banner