segedínský guláš

recept
  • Čas přípravy : 20 min
  • Doba vaření : 6 hod
  • Počet porcí : 4
  • Stupeň vaření : 1

Ingredience

  • 800 g vepřové plece
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks cibule
  • 250 ml smetany
  • 50 g mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
  • 350 ml vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 ks bobkový list
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Krok č.1

Na rozpálené pánvi se sádlem orestujeme cibuli a přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky velké asi 2 x 2 cm. Osolíme, opepříme a necháme maso „zatáhnout“. Posypeme sladkou a uzenou paprikou. Zalijeme cca 200 ml vývarem a promícháme.

Krok č.2

Obsah pánve přendáme do nádoby pomalého hrnce. Přidáme kysané zelí, které neproplachujeme, bobkový list, pokmínujeme, zamícháme a vaříme.

Krok č.3

Asi hodinu před koncem vaření přidáme do pomalého hrnce mouku rozmíchanou ve zbylém vývaru a smetanu. Vše promícháme a v případě potřeby zahustíme. Vyndáme bobkový list. Pokud máme raději sladší zelí, přidáme dle chuti moučkový cukr.

Krok č.4

Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík.

 

Průměrné hodnocení

(3.3 / 5)

Vložte hodnocení

63 lidí již hlasovalo

313

banner